Woonbuurt Westerdel, Langedijk

De waterrijke woonwijk Westerdel ligt ten westen van Zuid-Scharwoude en Broek op Langedijk in de gemeente Langedijk. In Westerdel komen 690 heel diverse woningen, van starterswoningen en twee-onder-een-kappers tot vrijstaande woningen aan het water.

Westerdel te Langedijk krijgt steeds meer vorm. Het deelgebied de centrale Buurt is volledig opgeleverd en bewoond en inmiddels is de overstap gemaakt naar de Straatjes. Dit deelgebied heeft een dorpse uitstraling en is ruim opgezet met veel verschillende woningen. In het hart van de buurt komen twee speelplekken met veel groen. De straatjes krijgt veel groen, bloemrijke bermen en natuurlijke oevers. Op verschillende plekken in het deelgebied zijn openbare steigers, voor bootjes.

Gonny Ursem is als stedenbouwkundige van buroURSEM nauw betrokken bij de kwaliteit en sfeer van het deelgebied de Straatjes. Belangrijk hierbij is het bewaken van de kwaliteit van het stedenbouwkundigplan, de beeldkwaliteit en afstemming van de architectuur van de verschillende deelgebieden en het inrichtingsplan.

 

BOUWFASES DE STRAATJES

Fase 1: Smit’s Bouw Bedrijf
Fase 2: Ballast
Fase 3: Ooms Bouw
Fase 4: USP
Fase 5: BPD
Fase 6: USP
Doorlopend 7: vrije bouwkavels

westerdel 2
westerdel
westerdel 1
SP-022-Woonbuurt-Westerdel-Langedijk-6