Sinds 1985

ONTSTAAN

Het buro opgericht door Klaas Ursem, opgegroeid binnen het aannemersbedrijf van zijn vader en oom. Al op jonge leeftijd raakt hij bekend met het vak. Na afronden van zijn studie als architect aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, besluit Klaas begin jaren tachtig een eigen architectenburo te beginnen. Architectenburo URSEM is een feit. Gevestigd op een zolderkamer in Ursem worden de eerste ontwerpen gemaakt. In 1985 verhuist het architectenburo naar Het Hoog in Avenhorn. Over de jaren heen wordt het uitgebouwd tot een ruim en modern kantoor met verschillende disciplines.

OVERNAME

In 2009 is het buro versterkt met directeur Ernest Laan. Hij kwam binnen in 1995 als stagiaire vanuit het MBO. Heeft daarna zijn studie vervolgd aan het HBO. Tijdens zijn studies is hij steeds werkzaam geweest als bouwkundig ontwerper. Uiteindelijk is hij afgestudeerd als architect en stedebouwkundige aan de TU Delft in 2004. Vanaf 2009 is Ernest de eigenaar van het buro.

UITBREIDING

Na haar afstuderen als stedebouwkundige aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam in 2007 is mevrouw Gonny Ursem MUrb als stedebouwkundige betrokken bij buroURSEM. Vanaf 2015 zetten Ernest Laan en Gonny Ursem het Architectenburo URSEM samen voort onder de nieuwe naam buroURSEM.

NIEUW KANTOOR

Op 6 april 2020 verhuisd het buroURSEM naar de Breeuwhamer 2a in De Goorn en krijgt een nieuwe impuls door een prachtige pand te betrekken naar eigen ontwerp! Het bestaande kantoorpand is volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Het pand is volledig verduurzaamd en voorzien van warmtepomp installatie, led verlichting en zonnepanelen. Vanaf 2021 zijn wij ook energieneutraal en dragen daarbij ons steentje bij aan de duurzame gebouwde omgeving.

Het Team

Gonny Ursem

Senior Stedenbouwkundige &
Stedelijk (interieur) architect

Gonny is een echte ontwerper. Door haar ‘kunstzinnige’ achtergrond namelijk de Kunstacademie te Utrecht en de Academie van Bouwkunst te Amsterdam heeft Gonny Ursem een creatieve persoonlijkheid ontwikkeld. Creatief in het oplossen van diverse opgaven en problemen in een uiteenlopend schaalniveau.

Of het nu het ruimtelijk ontwerpen van een meubel, een brug, een binnen- of een buitenruimte, een dorpse- of stedelijke invulling, het ontwerpen van een nieuwe wijk of een klein- of grootschalige visie is, elke opgave vormt een nieuwe uitdaging voor een bijzonder ontwerp. Een ontwerp dat past binnen de context van zijn omgeving en dat reageert op het gebruik, de sfeer en beleving van de mens. Ze heeft een ruime ervaring met de werkwijze Community Planning. Een interactieve werkwijze die communicatie, participatie en het maken van ruimtelijke plannen. Vanuit haar ervaring is zij in staat om een opgave vanuit een heldere analyse, met een creatief ontwerpproces en in goede samenwerking met de opdrachtgever tot een digitaal eindproduct uit te werken.

Ernest Laan

Senior Architect &
Stedenbouwkundige

Ernest Laan is een allround ontwerper met een enorme bouwtechnische kennis. Door zijn opleiding vanuit de MTS-, HTS-bouwkunde tot aan de TU Delft in combinatie met zijn werkervaring, heeft Ernest deze kennis opgebouwd. Diverse bouwwerken heeft hij inmiddels ontworpen en begeleid in de bouw. Zoals woningbouw, hotels, winkels met ondergrondse parkeergarages of op het dak. Met een grootse kennis van volledig energie neutraal en zelf voorziend bouwen. Door zijn opleiding als Architect en Stedenbouwkundige aan de TU Delft benaderd Ernest architectonische opgaves vanuit een bredere blik als stedenbouwkundige en maakt hij gebruik bij stedenbouwkundige opgaves van zijn bouwkundige kennis in relatie tot de beoogde bebouwing in een stedenbouwkundige plan.

Vanuit zijn ervaring is hij in staat om ontwerpen tot een digitaal eindproduct uit te werken en de uitwerking naar 3d te modeleren met een ‘ontwerpers oog’.