OMSCHRIJVING

december 2017 – Nieuwsbrief Westerdel

Ontwerp fietsbrug Westerdel – Leuningen met een betekenis!

Begin december was – later dan gehoopt – de fietsbrug bij Boogoort klaar. De brugleuningen hebben een bijzonder ontwerp gekregen gebaseerd op het Langedijkse DNA: water en eilanden.

Karakteristiek en uniek voor Langedijk is natuurlijk het Oosterdelgebied, dat bestaat uit ruim tweehonderd eilanden. Deze structuur van eilanden en water heeft voor stedenbouwkundige Gonny Ursem als inspiratiebron gediend voor het ontwerp van de leuningen van de nieuwe brug, waarin een uitsnede van de topografische kaart van het Oosterdelgebied valt af te lezen.

 

 

augustus 2017

Het ontwerp voor de nieuwe fietsbrug in Westerdel, de nieuwe woonwijk in Broek op Langedijk, is met enthousiasme ontvangen in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit. De brug wordt in september/oktober gerealiseerd en gaat Grootoort en Bijloortpad met elkaar verbinden. Let vooral op het fantastische ontwerp van de leuningen! Van de hand van stedenbouwkundige/architecte Gonny Ursem en geïnspireerd op de oude verkavelingsstructuur van sloten en eilandjes, die zo kenmerkend was voor Westerdel en Broek op Langedijk.

Harold Ebels
teamleider Projecten en Economische Zaken / projectmanager  gemeente Langedijk